Xeikon και EFI συνάπτουν στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών

 

Η Xeikon αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση,
υποστήριξη και επισκευή των κυλινδρικών συστημάτων
inkjet μικρού πλάτους EFI™ Jetrion®

 

Η Electronics For Imaging, Inc. (Nasdaq: EFII) και η Xeikon, οργανική μονάδα του Ομίλου Flint, ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας για τα ψηφιακά συστήματα εκτύπωσης ετικετών και τα κυλινδρικά πιεστήρια μικρού πλάτους EFI™ Jetrion®. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, η Xeikon θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης, επισκευής και διάθεσης αναλώσιμων στην εγκατεστημένη βάση συστημάτων Jetrion παγκοσμίως. Θα συνεχίσει επίσης τις απευθείας πωλήσεις των ψηφιακών συστημάτων εκτύπωσης ετικετών Jetrion, που θα αποτελέσουν τμήμα του χαρτοφυλακίου ψηφιακών πιεστηρίων ξηρού γραφίτη και inkjet UV της Xeikon για την αγορά αυτοκόλλητων ετικετών.
 

«Τα συστήματα εκτύπωσης EFI Jetrion έχουν συμβάλλει στη δημιουργία της αγοράς ψηφιακής παραγωγής εκτυπώσεων inkjet σε βιομηχανική κλίμακα, ενώ η πληθώρα καινοτομιών που αναπτύχθηκαν για την τεχνολογία υψηλής ανάλυσης Jetrion –όπως η απεικόνιση LED κορυφαίων προδιαγραφών για εφαρμογές μεγάλου τιράζ, το αδιαφανές λευκό μελάνι ανώτερων επιδόσεων και τα πραγματικά ολοκληρωμένα συστήματα εκτύπωσης, εφαρμογής βερνικιού, κοπής και τομής– έχουν εξασφαλίσει στα συστήματα EFI Jetrion τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση πιεστηρίων inkjet UV για ετικέτες στον κόσμο,» δήλωσε ο Guy Gecht, Διευθύνων σύμβουλος της EFI. «Καθώς διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας inkjet για βιομηχανικές εφαρμογές, θέσαμε συγκεκριμένες προτεραιότητες για τις επενδύσεις και τους πόρους διάθεσής τους στην αγορά. Η Xeikon –ένας από τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες στην αγορά της ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών– ήταν η προφανής επιλογή για να αποτελέσει τον ιδανικό συνεργάτη και αξιόπιστο συνεχιστή των δραστηριοτήτων διάθεσης και υποστήριξης της σειράς προϊόντων Jetrion.»
 

«Γνωρίζοντας ότι οι πελάτες μας στον χώρο της παραγωγής ετικετών θα βρίσκονται σε καλά χέρια, προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με τη Xeikon, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε μελάνι και αναλώσιμα στους υφιστάμενους και στους μελλοντικούς πελάτες μας,» συνέχισε ο κος Gecht, «ενώ εξετάζουμε επίσης τις δυνατότητες επέκτασης αυτής της συνεργασίας στον τομέα του λογισμικού παραγωγικότητας και σε μελλοντικές καινοτομίες.»
 

Ο Benoit Chatelard, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Ψηφιακών Λύσεων στον Όμιλο Flint, δήλωσε:«Η Xeikon αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για τη διάθεση, την υποστήριξη και την επισκευή των προϊόντων της σειράς EFI Jetrion, καθώς αμφότερες οι εταιρείες μοιράζονται τον ίδιο στόχο: να παρέχουν εξαιρετική αξία, απαράμιλλες υπηρεσίες, σταθερή ποιότητα και συνεχή καινοτομία – αξίες τις οποίες δεσμευόμαστε ότι θα διασφαλίσουμε και για όλους τους πελάτες προϊόντων Jetrion παγκόσμια. Η Xeikon είναι πάροχος τεχνολογικά αγνωστικιστικών λύσεων, με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στις ψηφιακές εκτυπώσεις. Καθώς έχουμε εγκαταστήσει περισσότερα από 500 ψηφιακά πιεστήρια παραγωγής ετικετών σε όλο τον κόσμο, είμαστε αδιαμφισβήτητα ηγέτες στην αγορά των αυτοκόλλητων ετικετών. Η Xeikon προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος λύσεων ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών στην αγορά, με προϊόντα διαχείρισης ροής εργασιών, πιεστήρια, μονάδες διακοσμητικής κατεργασίας και εξοπλισμό μεταποίησης, καθώς και ένα παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών υποστήριξης και επισκευής, ασυναγώνιστο στην αγορά της παραγωγής ετικετών. Όλοι οι πελάτες μας λαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης, υποστήριξης και επισκευών μέσω άμεσης και απευθείας επαφής με τους μηχανικούς της Xeikon – κάτι που θα επεκταθεί και στους πελάτες με συστήματα Jetrion.»

Τα ψηφιακά συστήματα εκτύπωσης ετικετών και τα κυλινδρικά πιεστήρια μικρού πλάτους καλύπτουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για μικρότερα τιράζ, παραγωγή πολλαπλών εκδόσεων του ίδιου προϊόντος, μικρότερους χρόνους παραγωγής και μειωμένους όγκους αποθεμάτων, ενώ αυξάνουν το δυναμικό κερδοφορίας των πελατών κατά την παραγωγή μικρών ποσοτήτων ετικετών, από 100 ή λιγότερες έως 50.000 και περισσότερες. 

Οι χρήστες συστημάτων Jetrion θα επωφεληθούν από την εξαιρετική φροντίδα που παρέχουμε στους πελάτες μας, εστιάζοντας σε προηγμένες δραστηριότητες ψηφιακής παραγωγής, χάρη στη δυναμική παρουσία της Xeikon στο πεδίο, με περισσότερα από 100 ειδικευμένα στελέχη υποστήριξης και επισκευών σε όλο τον κόσμο.
 

Ως μέρος της αποκλειστικής συνεργασίας, η σειρά προϊόντων Jetrion θα συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών πιεστηρίων για ετικέτες της Xeikon, που περιλαμβάνει τα πιεστήρια ξηρού γραφίτη της κορυφαίας σειράς Xeikon Cheetah και της βασικής σειράς Xeikon 3000, καθώς και τα κορυφαίων προδιαγραφών πιεστήρια inkjet UV της σειράς Xeikon Panther. Με την προσθήκη των προϊόντων Jetrion στο χαρτοφυλάκιό της, η Xeikon αυξάνει ακόμη περισσότερο το εύρος των τεχνολογιών και των δυνατοτήτων ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών που παρέχει, καλύπτοντας τις πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων εκτύπωσης και μεταποίησης ετικετών.
 

 EFI
Holly O’Rourke, Διαφήμιση/Εταιρική Επικοινωνία
E: Holly.ORourke@efi.com 

 Xeikon:
Danny Mertens, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας
E: Danny.Mertens@xeikon.com

 Γραφείο δημοσίων σχέσεων Xeikon:
Duomedia, Nancy Vermeulen
E: nancy.v@duomedia.com

 

 


Η EFI: Η EFI™ είναι μια πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στη Silicon Valley, πρωτοπόρος στον μετασχηματισμό των μεθόδων απεικόνισης από τις αναλογικές στις ψηφιακές τεχνολογίες. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην επιτυχία των πελατών μας με προϊόντα τα οποία αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και ενισχύουν την παραγωγικότητα. Για να το κάνουμε αυτό, αναπτύσσουμε καινοτόμες τεχνολογίες για την παραγωγή επιγραφών, υλικών συσκευασίας, υφασμάτων, κεραμικών πλακιδίων και εξατομικευμένων εγγράφων, με μια ευρεία ποικιλία εκτυπωτών, μελανιών και ψηφιακών μονάδων επεξεργασίας, καθώς και μια εκτενή σειρά λογισμικού διαχείρισης επιχειρησιακών και παραγωγικών διεργασιών που μετασχηματίζει και βελτιστοποιεί ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.efi.com ή ακολουθήστε online την EFI σε Twitter, Instagram, Facebook και YouTube.

Η Xeikon: Η Xeikon, οργανική μονάδα του Ομίλου Flint, είναι ένας καινοτόμος οργανισμός στον τομέα των τεχνολογιών ψηφιακής εκτύπωσης, με μακρόχρονη παρουσία στον χώρο. Έχοντας ως βασικές αρχές την ποιότητα, την ευελιξία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η Xeikon αναπτύσσει και διαθέτει ψηφιακά έγχρωμα πιεστήρια με τροφοδοσία ρολού για εφαρμογές παραγωγής ετικετών και υλικών συσκευασίας, εκτύπωση εγγράφων, καθώς και εμπορικές εκτυπώσεις. Αυτά τα πιεστήρια χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες απεικόνισης, ανοικτό λογισμικό ροής εργασιών και ειδικά αναλώσιμα για κάθε εφαρμογή.

Ως προμηθευτής OEM, η Xeikon σχεδιάζει και παράγει επίσης μηχανήματα εκτυπωτικών πλακών για εφαρμογές εκτύπωσης εφημερίδων. Επιπλέον, η Xeikon κατασκευάζει τις λύσεις CtCP (computer-to-conventional plate) basysPrint για την αγορά εμπορικών εκτυπώσεων όφσετ. Για την αγορά της φλεξογραφίας, η Xeikon προσφέρει ψηφιακά συστήματα εκτυπωτικών πλακών με το εμπορικό όνομα ThermoFlexX. Τα συστήματα ThermoFlexX παρέχουν έκθεση πλακών με υψηλή ανάλυση, σε συνδυασμό με μοναδικό χειρισμό των πλακών, ευελιξία και απαράμιλλη παραγωγικότητα.

Το 2015, η Xeikon έγινε μέλος του Ομίλου Flint και αποτελεί πλέον την οργανική μονάδα «Λύσεων Ψηφιακής Εκτύπωσης» του κορυφαίου παρόχου παγκοσμίως για αναλώσιμα και λύσεις εκτύπωσης, στους κλάδους συσκευασίας και υλικών εκτύπωσης. Ο Όμιλος Flint αναπτύσσει και κατασκευάζει ένα εκτενές χαρτοφυλάκιο αναλώσιμων εκτύπωσης. Σε αυτά περιλαμβάνεται μια τεράστια σειρά μελανιών και επιχρισμάτων –συμβατικών και στερεοποιούμενων με εφαρμογή ενέργειας– χημικά για τυπογραφεία, πλάκες και εξοπλισμός εκτύπωσης, «κουβέρτες» και «μανίκια» εκτύπωσης, καθώς και χρωστικές και πρόσθετα για χρήση σε μελάνια και άλλες εφαρμογές χρωστικών. Ο Όμιλος Flint εδρεύει στο Λουξεμβούργο και απασχολεί περίπου 7.900 άτομα. Σε παγκόσμια βάση, η εταιρεία αποτελεί τον πρώτο ή δεύτερο προμηθευτή σε κάθε βασική αγορά στην οποία δραστηριοποιείται. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.xeikon.com ή ακολουθήστε τη Xeikon σε Twitter, LinkedIn, Facebook και YouTube.