D&A LABEL AE: Είμαστε ανταγωνιστικοί στην ποιότητα εκτύπωσης, στις τιμές και το χρόνο παράδοσης

 

Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς με τον κο Μάκη Βασιλόπουλο της XEIKON, από την Αθήνα έχοντας ως προορισμό την Ασφάκα Ιωαννίνων, όπου εδρεύει η ετικετοποιϊα D&A LABEL AE. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κος Αθανασίου μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, παρουσιάζοντας μας το εξιεδικευμένο προσωπικό του καθώς και όλο τον τεχνολόγικό εξοπλισμό του. Ιδιαίτερα στάθηκε στην εγκατάσταση και λειτουργία της ψηφιακής μηχανής XEIKON 3300, το νέο του απόκτημα. Ακολουθεί η συνομιλία που είχαμε με τον κο Αθανασίου και τον κο Βασιλόπουλο.

 

Η μεγαλύτερη αξία είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες

Είσαστε μια εταιρεία η οποία τα τελευταία 11 χρόνια ασχολείστε με την εκτύπωση ετικέτα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την πορεία;
Η ετικετοποιία είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος στον χώρο των εκτυπώσεων. Ιδιαίτερα απαιτητικός, σε τεχνογνωσία εκτύπωσης , όπως και στην εφαρμογή των απαραίτητων υλικών εκτύπωσης. Είναι ο κλάδος στον οποίο για να σταθεί και να εδραιωθεί μια ετικετοποιϊα χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση των στελεχών και προσαρμογή στα δεδομένα της τεχνολογίας που αλλάζουν με τρομερή ταχύτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία μας λειτουργούμε με γνώμονα πως θα γίνουμε καλύτεροι σε κάθε τμήμα , στο δημιουργικό, στο prepress, στη εκτύπωση, στην εξυπηρέτηση πελατών, στο τμήμα πωλήσεων, στη διοίκηση της επιχείρησης.

Έτσι έχουμε καταφέρει να γίνουμε ανταγωνιστικοί στην ποιότητα εκτύπωσης, στις τιμές και το χρόνο παράδοσης. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να τηρούμε τις υποσχέσεις προς τους πελάτες μας. 

Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη αξία είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες, και πλέον μας θεωρούν συνεργάτες και μας συστήνουν ανεπιφύλακτα.

 

Σημαντική αναβάθμιση της εταιρείας

 

Πόσο πιστεύετε ότι αναβαθμίστηκε το τεχνολογικό επίπεδο του εξοπλισμού σας μετά από την πρόσφατη επένδυση σας σε μια ψηφιακή μηχανή XEIKON;
Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης του τεχνολογικού μας εξοπλισμού, η αγορά της ψηφιακής μηχανής XEIKON 3300 είναι μια σημαντική αναβάθμιση της εταιρείας, και νιώθουμε ότι πατάμε πιο στερεά στην απαιτητική αγορά της αυτοκόλλητης ετικέτας.

Η XEIKON τεχνολογικά είναι στην αιχμή της τεχνολογίας, αυτό μας δίνει τη σιγουριά ότι συμβαδίζουμε τεχνολογικά με την Ε.Ε. ή ακόμη και ότι προηγούμαστε από τις απαιτήσεις της αγοράς. Ήταν μια επενδυτική επιλογή που βελτίωσε ουσιαστικά τη δυναμική της επιχείρησης μας D&A LABEL AE.

Ποιες είναι οι ανάγκες των πελατών σας που σας οδήγησαν να επενδύσετε στην ψηφιακή τεχνολογία της XEIKON;
Οι ανάγκες των πελατών συνεχώς αλλάζουν καθώς αλλάζουν και οι απαιτήσεις της αγοράς, έτσι πλέον ζητούνται περισσότεροι κωδικοί προϊόντων, με μικρότερες ποσότητες, πιο άμεση παράδοση και ελαχιστοποίηση του στοκ. Οι απαντήσεις σε όλες αυτές τις απαιτήσεις είναι μια απολύτως αξιόπιστη ψηφιακή μηχανή, όπως η XEIKON.

 

Έχετε κλείσει 6 μήνες περίπου λειτουργίας της νέας σας ψηφιακής μηχανής της XEIKON. Πιστεύεται ότι έχουν υπερκαλυφθεί οι προσδοκίες σας και εάν ναι τι είναι αυτό που σας εξέπληξε ή σας προκάλεσε μεγαλύτερη θετική εντύπωση από την αρχική;

Ναι οι προσδοκίες έχουν υπερκαλυφθεί. Οι δυνατότητες της XEIKON είναι πάρα πολλές και όπως είναι φυσικό ακόμα τις μαθαίνουμε. Στα πλέον θετικά είναι η εξαιρετική επικαλυπτικότητα των χρωμάτων ειδικά σε δύσκολα υλικά, η σταθερή ποιότητα της εκτύπωσης , η ευκρίνεια ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες , και τα συστήματα ελέγχου που διαθέτει η μηχανή. 

 

Τι ζητήματα επιλύει μια ψηφιακή μηχανή στην παραγωγική διαδικασία μιας ετικετοποιίας;
Νομίζω ότι μια ψηφιακή μηχανή είναι απαραίτητη σε κάθε ετικετοποιία, αν και πρέπει να μετρήσουμε σωστά το κόστος της επένδυσης και τον επιδιωκόμενο τζίρο. Στην παραγωγική διαδικασία η ψηφιακή μηχανή της XEIKON δεν πρέπει να λειτουργεί απλά ως back up λύση, για εξυπηρέτηση περιορισμένων πελατών με περιορισμένο όγκο. Είναι μηχανή κύριας παραγωγής και μπορεί να πάρει μεγάλο μέρος του όγκου της δουλειάς της FLEXO και το πλέον σημαντικό με τη λειτουργία της μπορούν να περιοριστούν γενικά οι νεκροί χρόνοι, από δουλειά σε δουλειά.

 

Γιατί επιλέξατε τη ΧΕΙΚΟΝ;
Επιλέξαμε την XEIKON γιατί πιστεύαμε ότι έχει την καλύτερη βαθμολογία στο λόγο κατηγορία μηχανής / προς την τιμή αγοράς και στο κόστος παραγωγής ετικετών χαμηλού τιράζ. Επίσης γιατί υποστηρίζεται από δικό της εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό στην Ελλάδα αλλά και ο μητρικός οίκος, έχει δυνατότητες να πρωτοπορήσει στο θέμα της ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών και αυτές οι εξελίξεις να περνάνε άμεσα και στην δική μας εταιρείας D&A LABEL AE.

 

Την συνομιλία μας έκλεισε ο κος Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την νέα μας συνεργασία με την D&A Label. Απο τις πρώτες μας επαφές με τον Κο Αθανασίου αντιληφθήκαμε την διάθεση της εταιρείας να επενδύσει σε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες που θα αποτελούσαν ένα σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και της γενικότερης ανάπτυξης της εταιρείας.

Για αυτό τον λόγο φροντίσαμε η Xeikon 3300 εκτός απο την βασική roll to roll σύνθεση της να εμπλουτιστεί με τα κατάλληλα εργαλεία οπως το Xeikon Ice toner upgrade που βοηθά στην κάλυψη εφαρμογών με δύσκολα υλικά οπως PE και θερμικών ετικετών και το Xeikon Color Control full package μία συνολική λύση λογισμικού και συμβουλευτικών υπηρεσιών που βοηθούν είτε στην στην διαχείρηση των spot χρώματων για την οσο το δυνατόν καλύτερη αντιστοίχηση με τα pantone χρωμάτα είτε στην αντιστοίχηση εκτυπωτικών εργασιών απο αλλα υφιστάμενα εκτυπωτικά μέσα.

Ιδιαίτερα όμως ευτυχείς είμαστε και για το γεγονός οτι η D&A Label αντιλήφθηκε επ’ακριβώς τα πλεονεκτήματα και την υπεραξία της συνεργασίας με την Xeikon κυρίως στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας και πρωτοπορίας αλλά και της καθετοποιήμενης παρουσίας της στην Ελλάδα απο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτά τα δύο αποτελούν τα βασικά συστατικά μιας πετιχυμένης συνεργασίας που είμαστε σίγουροι οτι θα συνεχίσει το ίδιο πετυχημένα όπως άρχισε!

 

Ο εκδότης του All Pack Hellas, Γιώργος Τριανταφύλλου ευχαριστεί για την φιλοξενία τον κο Αθανασίου και τον συνταξιδιώτη κο Βασιλόπουλο.