Η Fuji Xerox Asia Pacific εισέρχεται στην αγορά εκτύπωσης ψηφιακών ετικετών με το Durst Tau 330

Η Fuji Xerox Asia Pacific Pte Ltd. ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην αναπτυσσόμενη αγορά εκτύπωσης ψηφιακών ετικετών, επεκτείνοντας την προσφορά προϊόντων της με την σειρά Durst Tau 330, από τα παγκόσμια κορυφαία UV ψηφιακά πιεστήρια ετικετών, σε συνεργασία με την Durst.

Η Fuji Xerox Asia Pacific θα προσφέρει ψηφιακές λύσεις εκτύπωσης ετικετών με το Durst Tau 330 για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών, με τη μετατροπή των χρονοβόρων εργασιών εκτύπωσης που εκτελούνται με συμβατικές εκτυπωτικές μεθόδους σε επικερδείς εργασίες εκτύπωσης. Ο ψηφιακός εκτυπωτής UV inkjet Durst Tau 330 εκτυπώνει εικόνες στο υπόστρωμα εκθέτοντας το μελάνι του σε υπεριώδες φως, το οποίο στεγνώνει σχεδόν αμέσως το μελάνι. Αυτό του επιτρέπει να εκτυπώνει άμεσα σε διάφορα υποστρώματα γρήγορα, συμπεριλαμβανομένων θερμοευαίσθητων ταινιών και ετικετών. Καθώς το UV μελάνι στεγνώνει ταχύτερα από το μελάνι διαλύτου, η ψηφιακή UV inkjet τεχνολογία, που είναι ενσωματωμένη στο σύστημα, ανταποκρίνεται στην ανάγκη για αποτελεσματική εκτύπωση.

Η σειρά Tau 330 προσφέρει, με μεγάλη ταχύτητα, εκτυπώσεις μεγάλης ευκρίνειας, ακρίβειας και ανθεκτικές στο χρόνο, αναταποκρινόμενη στις πιο απαιτητικές σημερινές εφαρμογές εκτύπωσης. Μέσω της inkjet τεχνολογίας εκτύπωσης σε ένα πέρασμα της Durst, με αρχιτεκτονική διπλής κεφαλής εκτύπωσης, η εκτύπωση σε πλήρες χρώμα με υψηλή ταχύτητα 37 γραμμικών μέτρων ανά λεπτό, με την υψηλότερη ανάλυση εκτύπωσης στην  κατηγορία UV inkjet εκτυπωτών των 1.260 dpi, στην λειτουργία υψηλής ευκρίνειας.

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Durst και της Fuji Xerox Asia Pacific είναι ιδανική για δύο ηγέτες της αγοράς», δήλωσε ο Helmuth Munter, Διευθυντής του τμήματος εκτύπωσης Ετικέτας και Συσκευασίας της Durst. «Η Fuji Xerox είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα των έντυπων υπηρεσιών και επικοινωνιών και η Durst είναι κορυφαίος κατασκευαστής επαγγελματικών συστημάτων ψηφιακής απεικόνισης. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την αγορά της Ασίας-Ειρηνικού μέσω του τεράστιου δικτύου, που διαθέτει η Fuji Xerox στην περιοχή.»

Η Fuji Xerox Asia Pacific έχει συμφωνία αποκλειστικής διανομής με την Durst, στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Κίνας (συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ), ενώ διαθέτει μη αποκλειστική διανομή στη Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη,  Ινδονησία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Μαλαισία, Μυανμάρ και Καμπότζη.

Ο κ. Steve Ford, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing,της  Fuji Xerox Asia Pacific, δήλωσε: «Καθώς οι αγορές συσκευασίας και ετικετών συνδέονται με τις καταναλωτικές δαπάνες και την αύξηση του πληθυσμού, είναι ένα βασικό τμήμα εκτύπωσης με μεγάλες δυνατότητες. Ωστόσο, καθώς η ζήτηση για παραδοσιακή εκτύπωση καταρρέει παγκοσμίως, πολλοί από τους υπάρχοντες πελάτες μας διαφοροποιούνται γρήγορα και αναζητούν μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει τους πελάτες μας να επεκτείνουν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα Ετικέτας & Συσκευασίας στη βιομηχανία γραφικών.»

 

 

Σχετικά με την σειρά Durst Tau 330

Η σειρά Durst Tau 330 περιλαμβάνει το Tau 330, το οικονομικότερο Tau 330E και ένα προαιρετικό σύστημα τελειοποίησης, το  Laser Finishing System 330.

Το ψηφιακό πιεστήριο Durst Tau 330 διαχειρίζεται:
• Ετικέτες βιομηχανικού τύπου και ασφαλείας, ανθεκτικές ετικέτες ηλεκτρονικών και ετικέτες αυτοκινήτων, ετικέτες για χρώματα βαφής, για ειδικά τρόφιμα & ποτά, για προϊόντα περιποίησης σώματος και υγείας και οικιακά
• Εκτύπωση σε φύλλα αλουμινίου για συσκευασίες blister
• Με τη χρήση μελανιών Tau με χαμηλή μετανάστευση UV, κύριες συσκευασίες τροφίμων με εκτυπώσεις σε θερμοευαίσθητα φιλμ και σε καπάκια από αλουμίνιο (όπως γιαούρτι και κονσερβοποιημένα τρόφιμα)
• Εκτυπώσεις σε προεκτυπωμένες  ετικέτες με διαφορετικές εκδοχές προϊόντος  την τελευταία στιγμή και εκτυπώσεις σε ήδη κομμένες λευκές ετικέτες.
• Εργασίες μεταβλητών δεδομένων που περιέχουν μεταβλητή / διαδοχική αρίθμηση, κείμενο, γραμμωτό κώδικα, μήτρες / κωδικούς QR και εικόνες.

H InfoTrends (αναγνωρισμένη εταιρεία έρευνας της αγοράς) εκτιμά ότι η αξία των εκτυπώσεων από έγχρωμα ψηφιακά πιεστήρια ετικετών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας και της Κίνας, ήταν περίπου 457 εκατομμύρια δολάρια το 2015. Η InfoTrends προβλέπει ότι η αξία εκτύπωσης – αξία τιμολόγησης των επιχειρήσεων ψηφιακής εκτύπωσης  ετικετών προς τους πελάτες τους – θα  φθάσει το 1,185 δισ. δολάρια το 2020, αντανακλώντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 21%.